jueves, 1 de octubre de 2015

FLANS DE DEBÒ

Ahir el papi J. La L. I l'àvia van fer FLANS de debò.  Seguint la recepte de l'àvia de tota la vida.
Què fàcils de fer i que bons. Una gran activitat per un migdia de pluja.

Ingredients que necessiteu (10 FLANS) 

500 ml de llet 
150 de sucre o menys ( en funció de la dolçor que voleu aconseguir) .  
4 ous
Canyellauna branca
Llimona (la pell)

Preparació:
Portar la LLET a ebullició al foc. La posem a bullir amb una branca de canyella i la pell d'una llimona.
Quan arrenqui el bull parar el foc.

Després de colar la LLET per separar la canyella i la pell de llimona, afegir els ous i el sucre que prèviament has barrejat com si fos una truita a un altra bol. 

Als Vasets metàl·lics típics de la iaia per fer FLANS, afegir caramel. Nosaltres vam usar la marca Royal, que podeu trobar a qualsevol supermercat.
Després afegiu la mescla i poseu al forn prèviament escalfat a 180graus.

Els Vasets els heu de posar al bany Maria. És a dir, heu de posar aigua (dos dits) a una safata fonda de forn i posar a sobre els Vasets de Flan.
Al forn hauran d'estar 30 minuts a 180.  (forn de gas de l'àvia).
Al nostre 45 min. 200 graus (forn elèctric).

Us recomano que als 30 minuts a 180 mireu si ha quallat. Sinó augmenteu els minuts i la temperatura.  cadascú es coneix el seu forn.

Si no voleu que el Flan us quedi torradet tapeu les flaneres amb paper de plata. 

Que gran que està la L. I quina emoció.  Com veieu a les fotos ella va ser l'encarregada de pesar els ingredients i barrejar la mescla. No era la primera vegada que cuinava, que va. Però si que va ser la primera vegada que va mesurar les quantitats ella soleta. Perquè ja coneix els números. (no tots però com que vam utilitzar la mesura d'un biberó,  li vam dir que els 150 gr. Estaven a la ratllat del 8. I el número 8 sí que el coneix).
Vaja, que van quedar boníssims. Va ser una activitat lúdico, educativa i familiar (jajajjaja) i a sobre ens vam.posar les botes.

Us la recomano!!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario