Jo mai he estat gaire amant de les mongetes seques. Però he de reconèixer que les.de Sant Pau són sublims.
Petitones, gustoses... Res a veure amb les de pot en conserva. Que no estan malament però que a mi no em venen mai de gust.
Bé, doncs començo.
Primer s'han de deixar en remull tota la nit les mongetes. S'ha de triplicar la quantitat d'aigua. És a dir 1 part de mongetes x 3 part d'aigua. En poses tanta perquè les mongetes xuclen l'aigua.
La meva sogre utilitza aigua de garrafa perquè diu que queda millor.
Un cop estobades (una nit) les poseu en una olla amb la mateixa aigua (reutilitzem la que heu usat a la nit) i n'alegro més.
Heu de bullir les mongetes uns 40-50 minuts aproximadament.
Un cop bullides, les escorreu i podeu fer mil plats amb elles.
El que us presto avui és amv botifarra negra. Compreu-ne una de bona. De carnisseria i la feu a una paella amb una mica d'oli. Esmicoleu-la.
Afegiu les mongetes, barregeu i serviu.
Que vingui de gust!!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario