viernes, 23 de enero de 2015

MANDONGUILLES DE LA MATI

Una altra recepte de Ca els tiets. La tieta fa aquestes mandonguilles amb sabor especial que em remeten a la meva infantesa. 
Us deixo la recepte per si la voleu seguir. 
Que aprofiti!!!!


Les mandonguilles (4/6 persones):

500 g. carn picada de vedella
250 g. carn picada de porc
1 ou
Molla de pa sec,  estovada amb llet
julivert
all (si es vol, jo no en poso)

Barrejar-ho bé i fer les pilotetes.
Enfarinar-les i  fregir-les poca estona, que no es cremin, és igual si queden crues de dins, després s'acabaran de coure. 

Si et fas picar la carn i tries els trossos que t'agradin, surten més bones que si compres la carn ja picada.
Pots comprar  les mandonguilles preparades en algun lloc de confiança.

La salsa:

1 ceba
5 tomàquets madurs
2 pastanagues 
250 g. de mongeta tendra
250 g. de pèsols (poden ser congelats)
4 carxofes (si és temporada)
1 cullera cafè de sal
julivert
1 branqueta de farigola
opcional: bolets (xampinyons, rovellons,...)
400 ml aigua
1 picada d'ametlla

Sofregir la ceba amb el tomàquet, afegir-hi les pastanagues i les mongetes  a trossets. Afegir-hi l'aigua bullint, els pèsols, les mandonguilles (prèviament enfarinades i fregides) i les carxofes.
Finalment afegir-hi els bolets (directament del pot de conserva -rentats- o si són frescos, prèviament fregits), la picada, el julivert i la branqueta de farigola.
Quan bulli, tapar-ho i coure-ho durant una hora fent xup-xup a foc lent.
Anar-ho vigilant i remenant de tant en tant vigilant el punt de sal. S'hi pot afegir aigua calenta si convé.

No hay comentarios:

Publicar un comentario