viernes, 23 de enero de 2015

BEIXAMEL AMB MAICENA

La meva tieta Matilde em va ensenyar a fer aquesta beixamel feta amb farina de blat de moro i no amb la farina més tradicional de blat (farina blanca). Queda força diferent. De fet aquesta té un sabor especial, dolç, em recorda a les natilles de tota la vida. 
Aquí us deixo la recepte que segueixo i que és obra de la Tieta Mati.

La beixamel:

4 tasses de llet
4 cullerades ben  plenes de Maizena
20 g. de mantega
2 polsims de nou moscada
1/2 cullerada de cafè de sal

Desfer les 4 cullerades de Maizena en una tassa de llet freda  fins que quedi ben dissolta i sense cap grumoll.
Posar a escalfar 3 tasses de llet amb la mantega, la sal i la nou moscada. Just abans de que arrenqui a bullir, adjuntar-hi la llet amb la Maizena dissolta i remenar-ho amb una cullera de fusta i amb paciència uns quants minuts fins que agafi la consistència volguda. (no es pot deixar de remenar fins que es treu del foc).

No hay comentarios:

Publicar un comentario