martes, 31 de marzo de 2015

BIO RECEPTES: AMANIDA DE FAJOL


El fajol (trigo sarraceno) és una gran descoberta! Per bó, per novedos i per saludable (sobretot si és Bio).
He consultat vàries pàgines web i n'he trobat una que explica molt bé el tipos d'aliment que us presento i què en podem cuinar, aquí us deixo el link de cuinetes: info del fajol 
Ah! I aprofiteu per donar un cop d'ull al blog que val molt la pena. 
Per resumir us informo que el fajol (trigo sarraceno) no és un cereal tot i que molts s'ho pensen. Això passa perquè tenen un aspecte molt semblant. En realitat és una planta herbàcia que es conrrea pel seu grà. De moldre el grà s'aconsegueix la farina de fajol. 
No té gluten per tant és apta per celíacs. 
És ric en vitamina B i ferro. Té propietats antiinflamatòries i ajuda a prevenir hemorràgies. Aporta proteïnes de fàcil assimilació i és molt saciant. 

En podeu fer pà, galetes, postres... Però jo vaig triar fer una amanida que em va quedar súper deliciosa. 
Ingredients: Fajol, cogombre, tomàquets xerry, i formatge feta a les fines herbes .
Vaig cuinar el fajol al vapor ( 25 minuts de cocció màxim. Van quedar durets i estava molt bó), i vaig fer l'amanida amb tots els ingredients tallats petits. 
Per amanir vaig acompanyar el plat amb diverses opcions, per diversos gustos: oli i sal, vinagreta de maduixa, salsa de soja, i/o suc de llimona amb una espècie  que porta pebra, sal i  fonoll. 

Jo ho vaig provar tot, tot i tot i no podria quedar-me amb cap combinació guanyadora. Totes m'agradaven per igual. 
Us convido a provar aquest plat deliciós!!!!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario