Ja és tradició que a la sortida de l'escola per la castanyada fem festa grossa amb les famílies de la classe.
Taller de panellets, la visita de la castanyera que reparteix castanyes, la cançó de la tardor "quan ve el temps de collir castanyes...". Vaja, una delícia. La celebració de les tradicions em xifla!
Per a fer el taller de panellets hem vaig encarregar de fer la massa el dia abans a casa. També vaig portar ingredients per.a guarnir els panellets (ametlles, coco,etc) i plats i utensilis diversos.
Les famílies havien de portar ganes de passar-s'ho bé, davantal i una carmanyola per a emportar-se els panellets a casa.
Recepte de la massa dels panellets:
Les quantitats poden ser inferiors o superiors sempre que es respecti la proporció dels ingredients
500 gr d'ametlles
500 gr de sucre blanc
250 gr de patata bullida i freda
Vaig barrejar els ingredients fins aconseguir una massa homogènia i vaig reservar a la nevera tota la nit. Així la massa estava prou consistent i no s'enganxava als dits.
Per a la decoració :
Ou
Pinyons
Colorants alimentaris de la marca wilton
Ametlles trossejades
Conguitos
Coco ratllat
Cacaolat o nesquik
Cacahuets
Per a fer els panellets vaig comirar ingredients poc habituals ( conguitos, Cacahuets...) com que era un taller per a nens, vaig pensar que era divertit. També vaig optar per tenyir part de la.Massa amb colors (pigments alimentaris).
Els tradicionals necessiten ou. És a dir, per a muntar el panellet que porta pinyos enganxats, o ametlles trossejades, val pintar-los prèviament amb ou que servirà de "cola" per a enganxar els fruits secs.
La resta de panellets només cal pintar-los amb ou abans d'enfornar-los.
Recordeu que els posem al forn per a enrossiu-los, no pas per cuinar-los (ja ho estan de cuits).
Al forn els podeu deixar de 6 a 8 minuts a 200 graus.
No hay comentarios:
Publicar un comentario