martes, 31 de marzo de 2015

BIO RECEPTES: CREMA DE LLENTIES VERMELLA

Tal com us he explicat al post anterior vaig comprar 500 gr. De llenties vermelles per 2'07 euros a Veritas. A partir d'ara potenciaré més el comerç de proximitat i aniré a comprar a les dos Botiguetes BIO que tinc més a prop de casa: Bioterra i Manduca. 

Bé,  però ara us ensenyaré què en vaig fer d'aquestes llenties petitones, rogenques i dolcetes. Doncs... Una crema de llenties bonissima amb un toc de GENGIBRE en pols BIO.

Ingredients: llenties vermelles, gengibre en pols, ceba tendra,  un raig d'oli, brou vegetal o de pollastre (o aigua).

Preparació: A una olla vaig afegir un xic d'oli, poquíssim, un cop calent vaig posar la ceba tendra talladeta, després d'unes quantes voltes  vaig afegir les llenties, dos voltes més i ho vaig cobrir amb el caldo de pollastre. Després de 25 minuts les llenties ja estaven cuites. Són tan menudes que es fan ràpidament, però queden desfetes.  Per això són tan bones per a fer cremes.

Per acabar les vaig passar pel pimer. És important tenir una batedora potent. No hi ha color entre una maquineta que trituri poc a una altra que deixi els aliments com puré.  Jo tinc sort i en tinc un de potentíssim i la textura de la crema era perfecte. 

Per acabar de rematar el plat vaig afegir gengibre en pols. No només això,  sinó que al moment de servir la crema en vaig afegir més per sobre per donar un gust exòtic i per a guarnir el plat.

La crema que vaig servir calenta va tenir un èxit total.

No hay comentarios:

Publicar un comentario