martes, 31 de marzo de 2015

RECOMANACIONS: BIOALIMENTACIÓ



 Últimament el tema de l'alimentació saludable em té preocupada. O ocupada millor dit. Per qüestions de feina he estat present en xerrades de professionals de l'àmbit de la salut que donen molta importància a l'alimentació.  És a dir que relacionen directament un sistema immunològic potent capaç de fer front a enfermetats de tota mena amb una alimentació SALUDABLE .
Escric SALUDABLE en majúscules perquè actualment ja no en tenim prou en seguir una dieta sana del tipus mediterrània (basada en exercici físic i ingesta d'aliments com ara els vegetals, l'oli d'oliva, el tomàquet, el peix,etc) sinó que ara l'alimentació SALUDABLE passa per ingerir aquests aliments però que siguin Biològics. És a dir que no tinguin restes de productes químics ni que siguin aliments transgènics. 
Alimentar-se de productes BIO és sumament car. La butxaca de la classe mitjana espanyola i catalana no pot assumir aquest cost tan elevat.
Segur que molts de vosaltres heu vist pels carrers de pobles i ciutats la proliferació de botigues destinades a la venta d'aquest tipo de productes BIO. Botiguetes de proximitat, cadenes  d'alimentació... A Barcelona una marca molt coneguda és Veritas.  A aquests establiments podeu trobar tot tipus de productes: d'alimentació, de neteja, cremes, maquillatge, sabó... 
Com que a casa meva no podem comprar tot BIO he decidit incorporar paulatinament a la nostra alimentació alguns d'aquests productes i substituir els que consumiem fins ara.
A més a més a aquestes botigues trobem aliments que no estem habituats a comprar. Per cultura, costum... Parlo de productes com ara la Quinoa, el trigo sarraceno,  l'azuki, l'agar-agar...
Aquests aliments ens aporten nutrients i vitamines que ens són molt beneficiosos.  I gràcies a ells podem substituir part de les proteïnes animals que ingerim.
Dic això perquè a les xerrades de VIDA SALUDABLE a les que he assistit i que us comentava a l'inici del post, reiteren que mengem massa carn. Que de carn vermella n'em de consumir ben poca i  que a canvi podem prendre més proteïna vegetal.
Ah! I que el consum de.peix hauria de ser superior.
Per tant en la mesura del possible tots hem de portar a terme dos canvis. En primer lloc,  en la mesura del possible,  comprar productes BIOLÒGICS,  i en segon lloc fer un canvi en el tipus d'alimentació.  On donem més protagonisme al peix i a la.proteïna vegetal i no tant a la proteïna animal.
Doncs després d'aquest rotllo patatero que ha estat més una declaració d'intencions que no pas un article d'investigació,  us explico que he comprat.
Aquí us ensenyo tres productes nous que no coneixia i no havia provat mail: les llenties vermelles, el trigo sarraceno i l'azuki.

Ara faré diversos post amb receptes on he utilitzat aquests ingredients. Que no són pas cars. Cada paquet m'ha costat menys de 2`50 euros. I ja us aviso que amb 500 grams que hi ha a cada paquet podeu cuinar moltes vegades.










No hay comentarios:

Publicar un comentario